понеділок, 28 листопада 2022 р.

Мій улюблений світ без насильства


Щорічно з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства» з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. 


Учні класу прийняли участь в шкільній онлайн-виставці. Виховна година була присвячена цій темі. Розібрали види насильства, розглянули ситуації. 








понеділок, 21 листопада 2022 р.

Єдиний національний урок з безпеки дорожнього руху

Проведення Єдиного національного уроку з безпеки дорожнього руху, що проходить в усіх загальноосвітніх навчальних закладах в рамках Тижня безпеки дорожнього руху в Україні, відбулося в 5-А класі.

18 листопада. З учнями переглянули відеоматеріал до уроку про безпеку на дорозі, про  дорожні знаки, правила поведінки пішоходів, користування громадським транспортом, деяким обов’язковим вимогам до дітей як учасників дорожнього руху, порядку дій у разі дорожньо-транспортної пригоди чи інших нещасних випадків у дорозі тощо. 

ФЛІКЕРИ. Повторили правила використання та носіння світлоповертальних елементів, перевірили наявність на своєму одязі, рюкзаках та взутті.

 



Дорожні знаки. Перевірили свої знання, виконуючи інтерактивні вправи.



понеділок, 14 листопада 2022 р.

Міжнародний день толерантності

    Ухвалення 16 листопада 1995 року Декларації принципів терпимості, поклало початок відзначенню у всьому світі Міжнародного дня толерантності.

    Свято покликане шанувати рівність всіх людей, не залежно від походження, кольору шкіри, етносу, національності, релігійних вподобань, гендерної ідентичності чи світогляду. 

    У цей день як ніколи актуальним є гасло «Усі різні ‒ усі рівні», яке вже давно стало символом толерантності та шанування різноманіття.

    На виховній годині переглянули презентацію за темою: Толерантність. Обговорили з дітьми про важливість уміння приймати інших людей,  що люди можуть бути різної статі, різної зовнішності, різного характеру, проте потрібно поважати один одного, про єдині права для всіх людей. Діти пояснювали значення  слова толерантність.    


З  учнями обговорили результати за темою опитування.


Ярмарок

Наші дівчата обміняли свої поробки на корм для тварин, який потім передали на Оріхівський напрямок. Дякуємо )))