пʼятницю, 24 листопада 2023 р.

Голодомор 1932-33 рр.

        Голодомор — це геноцид української нації, вчинений в 1932–1933 роках. Він був скоєний керівництвом Радянського Союзу, щоб упокорити українців, остаточно ліквідувати український спротив режиму та спроби побудови самостійної, незалежної від Москви Української Держави. У 2006 році Законом України «Про Голодомор 1932–1933 років в Україні» Голодомор визнано геноцидом українського народу.

        До Дня пам’яті жертв Голодомору Український інститут національної пам’яті ініціює акцію «Пам’ятай про жертв Голодомору. Підтримуй тих, хто бореться за Україну». Закликаємо вас зігріти своїм теплом і підтримати тих, хто зараз протистоїть ворогу на передовій. Задонатити знайомим волонтерам на такі необхідні зараз бійцям необхідну амуніцію, техніку та інвентар. Розшукати адресу найближчих волонтерських центрів і допомогти з плетінням маскувальних сіток чи виготовленням окопних свічок. Передати з волонтерами дитячі листи і малюнки, сувеніри-обереги, смаколики і нашу віру в них. Нехай наша пам’ять стане дієвою.
        Символом акції стала окопна свічка, адже живий вогонь – це символ пам'яті, це тепло, це надія. Надія на те, що нам вистачить сил вистояти та перемогти. Бо ми – народ-воїн. День пам’яті жертв Голодомору. Запали свічку пам'яті за вбитими голодом. Передай тепло, стань поряд із тим, хто нині бореться, аби більше цього ніколи не сталось.

четвер, 23 листопада 2023 р.

Всеукраїнська акція "16 днів проти насильства"

 


Щорічно з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства» з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Про безпеку в інтернеті, про культуру використання гаджетів. Безпечний інтернет

середу, 22 листопада 2023 р.

Нариси про доброчесність: "Що таке доброчесність?"


З учнями 6-А  класу приймаємо участь у міському проекті "Прозора школа" з курсом "Нариси про доброчесність".
І першим кроком, першим уроком з курсу: Що таке доброчесність? 
Розглянули ситуації, обговорили дії учасників. Знайомилися з прикладами доброчесної поведінки відомих людей. Переглядали разом мотивуючий мультфільм  "Радісна історія".

Доброчесність — це чинити правильно навіть тоді, коли ніхто не бачить. 

Є чимало визначень поняття, однак саме це можна вважати найбільш універсальним. Оскільки явище доброчесності охоплює різні сфери життя (суспільного та особистого), то й трактування зазвичай націлені на практичність і загалість. Переважно джерела орієнтуються на філософські питання етики й моралі. 






 

вівторок, 21 листопада 2023 р.

День Гідності та Свободи

“Сьогодні вклоняємося подвигу полеглих українців, які боролися і дякуємо тим, хто продовжує боротьбу. Маємо Гідність, а отже – виборемо Свободу. Слава Україні!”


 

четвер, 16 листопада 2023 р.

ПРО ТОЛЕРАНТНІСТЬ

       1. «Коли до всіх людей ставитимуться як до рівних, незалежно від того, хто вони є, або кого вони люблять, ми всі станемо вільнішими». (Барак Обама)

 2. «Люди із ментальними розладами заслуговують на таку ж підтримку та співчуття, як і люди із проблемами фізичного здоров’я».
3. «Тільки те, що ти щось не розумієш, не означає, що це дурниця». (Деніел Хендлер)


Ярмарок

Наші дівчата обміняли свої поробки на корм для тварин, який потім передали на Оріхівський напрямок. Дякуємо )))