пʼятницю, 24 лютого 2023 р.

24 лютого виповнюється 365 днів від початку злочинного повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну.




Словничок

Конфлікт – суперечність між окремими людьми або групами, які під час взаємодії відстоюють різні, а то й протилежні цілі й інтереси. 

Війна – у вузькому розумінні – це затяжний збройний конфлікт у гострій формі; у широкому сенсі – боротьба між групами людей або державами за землю, багатство, власність, виживання, владу. 

Агресія – у вузькому значенні – застосування зброї однією державою проти незалежності і територіальної цілісності іншої держави, у широкому – фізична або словесна поведінка, спрямована на нанесення фізичної або психологічної шкоди. 

Окупація – у міжнародному конфлікті тимчасове захоплення збройними силами воюючої сторони території ворога, панування на захопленій території. 

Наступ – вид загальновійськового бою, що застосовується для розгрому противника і полягає в рішучій атаці, ураженні противника, захопленні об’єкта або місцевості. 

Оборона – вид загальновійськового бою, щоб відбити наступ противника, утримати важливі райони (об’єкти) місцевості. 

Взаємодопомога – це надання добровільної допомоги на взаємовигідній основі. 

Толерантність – повага, прийняття та правильне розуміння багатого різноманіття думок, поглядів, традицій, форм самовираження та самовиявлення людської індивідуальності.

Міжнародне гуманітарне право – міждержавні угоди (конвенції) про закони і звичаї війни, правила ведення збройних дій (Гаазькі конвенції) і полегшення страждань жертв (Женевські конвенції).

Діалоги про війну>>


Немає коментарів:

Дописати коментар

Ярмарок

Наші дівчата обміняли свої поробки на корм для тварин, який потім передали на Оріхівський напрямок. Дякуємо )))