понеділок, 2 вересня 2024 р.

Перемагає той, хто пам’ятає


29 серпня – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. З цією датою пов’язаний один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни до повномасштабного вторгнення – вихід українських воїнів із оточення під Іловайськом.

Україна вже 10 років переживає найбільше випробування в новітній історії – веде збройну боротьбу за незалежність і територіальну цілісність проти російського агресора.

У нинішній війні ми платимо надзвичайно велику ціну. Безперечно, це не єдиний день у році, коли згадуються полеглі та віддається їм шана. Але це особливий день, нагода для всього суспільства зосередитися на вдячності та пошануванні, зробити все можливе, аби пам’ять про героїв була збережена та зміцнена на багато поколінь вперед. Тому що перемоги здобуває лише той, хто пам’ятає – vincit qui meminit. А наша пам’ять про них буде живою і дієвою.

Наш перший урок з учнями був присвячений пам'яті нашим захисникам.

Також нагадала дітям принципи академічної доброчесності, правила поведінки на уроках та в школі. Діти отримали розклад занять.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Перемагає той, хто пам’ятає

29 серпня – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. З цією...